Увеличението на броя на местата в Комисията по земеделие и развитие на селските райони към Европейския парламент от 46 на 48 илюстрира стратегическото значение на селското стопанство. Това каза Пекка Песонен, генерален секретар на най-голямата в Европа фермерска лобистка организация Копа Коджека, предава ruralnet.bg.

Увеличението на местата в ЕП показва важността на темите, разглеждани в рамките на тази Комисия, посочи в изявление генералният секретар Пекка Песонен. Г-н Песонен изрази надежда, че избраните членове на ЕП ще работят заедно, с цел да направят европейското селско стопанство по-конкурентоспособно и по-жизнеустойчиво.

Копа-Коджека също така приветства преизбирането на значителен брой членове на Комисията от предишния парламент, като счита, че това ще допринесе за по-нататъшното продължаване на работата, включително по отношение на бъдещата ОСП. Новата Комисия по околна среда на ЕП има общо 76 члена, следвани от Промишленост, изследвания и енергетика – 72 члена и Външни работи – 71 члена.

Източник: Агрозона