Асоциация на земеделските производители в България (АЗПБ) има удоволствието да Ви покани да вземете участие в последното събитие „Отворени врати – Вижте как го правим ние“ по проект Cap – hot spot, което ще се проведе на 21 май 2019 г. (вторник), от 11:00 до 14:30 часа в  стопанство „Грийнхаус Варна“ ЕООД в с. Припек, община Аксаково, обл. Варна.

Събитието  включва представяне  на добра практика по Подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства” от  Програма за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г., по която е финансиран проекта на бенефициент „Грийхаус Варна“ ЕООД за „Изграждане на оранжериен комплекс за целогодишно производство на зеленчуци“.

Ще Ви заведем на гости на първата иновативна оранжерия, използваща специална технология за отглеждане на растения в звукова среда.

Заедно ще научим историята от зараждането на идеята за създаване на оранжериите „Грийнхаус Варна“ до нейната успешна  реализация, както и за приносът на ПРСР 2014-2020 в насърчаването на инвестиции, повишаващи конкурентоспособността на стопанствата.

Изграденият оранжериен комплекс се намира в землището на с. Припек, община Аксаково, обл. Варна и е най-модерният в страната, с изцяло автоматизиран технологичен процес и отлични условия за работа. В рамките на отворените врати ще се запознаем с технологията хидропоника за отглеждане на оранжерийни краставици и ще проследим пътя от засяването на семената, изнасянето на растенията в оранжерията, грижите по време на вегетацията (торене, привързване, пензиране и други) до беритбата на реколтата, опаковането на готовата продукция и нейната пазарна реализация.

По време на посещението ще майсторим здравословно и ще похапнем вкусно в „Ателие за здравословно хранене“.

Стопанството ще бъде отворено за всички, които искат да научат повече и да се запознаят отблизо с дейността на една модерна и иновативна оранжерия.

Събитията „Отворени врати – Вижте как го правим ние“ са прекрасна възможност да се запознаете с динамичното ежедневие и работата на земеделските стопани, да научите повече за това откъде идва храната, какво вдъхновява и мотивира нашите производители и какъв е техният принос в опазването на околната среда, създаването на заетост и предоставянето на редица други блага. Ще можете да видите добра практика от българското селско стопанство.

Мероприятието се организира по проект на АЗПБ „CAP – Hot Spot“, изпълняван с финансовата подкрепа на Главна дирекция „Земеделие и развитие на селските райони“ към Европейската Комисия.

За участие е необходимо да потвърдите на телефон: 02 951 62 65, 0895 52 99 49 -Йорданка Станчева

ПОКАНА_21.05.2019

ПРОГРАМА_21.05.2019